Bauhaus

Bauhaus, een opening naar modernisme. Wat met de piano ?

Bauhaus


DAS STAATLICHE BAUHAUS ('Huis van de Bouw' in het Duits) of Bauhaus werd opgericht door Walter Gropius en functioneerde in Duitsland in minder dan 15 jaar van 1919 tot 1933. Toch is het uitgegroeid tot de meest iconische symbool van het modernisme, het creëren van een sterke invloed bijna vele gebieden van kunst, cultuur en maatschappij in de 20e eeuw, met name in de moderne industriële product design, meubeldesign, architectuur, schilderkunst, weven en nog veel meer. In de artistieke zoektocht naar de zin van vormen, de schoonheid van kleuren, en hun interpretatie in het moderne, machinale leven, stopte Bauhaus niet bij het einde van het fysieke bestaan van de school in Berlijn, maar werd het voortdurend bestudeerd en toegepast over de hele wereld, op alle gebieden van de kunst.

Het begon als een initiatief gesponsord door de staat om de kunstenaar en de ambachtsman te integreren met de bedoeling om de kloof tussen kunst en industrie te overbruggen. De missie van de eerste oprichters was een nieuw, betaalbaar, eenvoudig en bruikbaar ontwerp te leveren dat universeel kan zijn, toegankelijk voor elk soort mens en in elk gebied.

Is het de geest van Bauhaus die de mensen van Hidrau in Spanje inspireerden ?

Wij vinden hun opzet helemaal geslaagd? Ronduit schitterend !! Ontdek hun sublieme aanbod in volgende brochure :

https://mcusercontent.com/88e8...

Een bijzonder geslaagd ontwerp deze Hidrau pianobank voor uw nieuwe fantastische piano Grotrian-Steinweg, Yamaha, Wilhelm Steinberg en zoveel schitterende tweedehandse piano's als C. Bechstein, Schimmel, Kawai, Yamaha, Bösendorfer welke u in de filialen van Piano's Van de Winkel te Brussel en Antwerpen op afspraak kan ontdekken.

Kom zéker langs !