Grotrian-Steinweg piano

De prestigieuze pianobouwer Grotrian-Steinweg bestaat 180 jaar en wordt samen met C. Bechstein, Ibach, Bösendorfer en Steinway als één van de vijf beste pianobouwers ter wereld beschouwd.

Het merk werd in 1835 opgericht in Braunschweig in (West-) Duitsland door Friedrich Grotrian en Christian Friedrich Theodor Steinweg. Deze laatste was de zoon van Heinrich Enghelhard Steinweg die ten gevolge van de economische crisis samen met zijn andere zonen naar New York emigreerde. Vader Steinweg veramerikaanste zijn naam tot Henry E. Steinway en stichtte zijn eigen bedrijf in 1853 onder de naam Steinway & Sons. In hetzelfde jaar zagen overigens nog twee andere pianobouwers het levenslicht: Carl Bechstein in Berlijn en Julius Blüthner in Leipzig.

Uit alles wat Grotrian-Steinweg in de afgelopen decennia heeft voortgebracht blijkt liefde voor muziek. Om de hoge kwaliteit en stabiliteit in de Grotrian piano’s en vleugels te garanderen, vindt de productie plaats in de fabriek in Duitsland. Met veel vakmanschap wordt 75% van de instrumenten met de hand gemaakt. Grotrian-Steinweg piano’s zijn populair onder pianisten van elk niveau vanwege hun unieke heldere en volle klank. De piano’s hebben bovendien een uniek achter-frame in de vorm van een ster waarop het bedrijf patent heeft aangevraagd.

Levenslange investering

De goede constructie van de piano en het oog voor detail tijdens de productiezorgen ervoor dat u met een Grotrian-Steinweg piano kiest voor een levenslange investering. Het is ook de reden waarom bekende pianisten van over de hele wereld met volle overtuiging kiezen voor een piano of vleugel van deze Duitse fabrikant. Naast de goede prijs-kwaliteit verhouding, zijn de piano’s perfect om te bespelen en brengen ze een unieke klank voort. Het maken van goede piano’s in de topklasse is de belangrijkste doelstelling van deze Duitse fabrikant.

Een Grotrian-Steinweg kopen of huren

Piano's Van de Winkel is reeds sedert 1984 officieel Grotrian-Steinweg dealer en tevens de grootste dealer in België.Kijk rustig rond in onze toonzalen te Antwerpen of Brussel of er een piano of vleugel is die bij uw wensen aansluit. Mocht u de Grotrian- Steinweg eerst willen uitproberen, dan is het tevens mogelijk de piano voor een jaar te huren met koopoptie. Piano's Van de Winkel heeft in haar grote aanbod van deze fabrikant naast nieuwe piano’s ook gebruikte piano’s. Wilt u meer informatie over Grotrian-Steinweg? Neem met ons contact op !

Stefaan Van de Winkel, zaakvoerder van Piano's Van de Winkel, genoot in 1987 een opleiding als pianobouwer bij deze internationaal gerenommeerde fabrikant. Hij is de enige Belg die er in slaagde om deze opleiding bij Grotrian-Steinweg te volgen. Tot vandaag deed niemand hem dat na.

Wilt u meer informatie over Grotrian-Steinweg? Neem met ons contact op !

> Grotrian-Steinweg Rechte Piano

> Grotrian-Steinweg Tweedehandse Rechte Piano

> Grotrian-Steinweg Vleugelpiano

> Grotrian-Steinweg Tweedehandse Vleugelpiano

> Grotrian-Steinweg Silent Piano