Wihelm Steinberg piano

Excellente piano’s en vleugels uit Duitsland.

Wilhelm Steinberg is bekend door zijn rijke traditie van uitmuntend vakmanschap in combinatie met moderne technieken op vlak van pianobouw.

De pianofabriek in Eisenberg bij Leipzig kan bogen op 135 jaar ervaring in het bouwen en creëren van piano’s. Voor elk speelniveau en elk budget heeft Wilh. Steinberg diverse piano’s en vleugels in het aanbod. Ondanks wereldoorlogen en veranderde politieke situaties heeft het bedrijf sinds de oprichting in 1877 zijn plaats onder de belangrijkste Duitse piano- en vleugelfabrikanten kunnen bemachtigen en op internationaal niveau doorbreken. Hun aanbod is onderverdeeld in 2 reeksen: Signature en Performace.

De Signature piano’s en vleugels zijn de bij uitstek voor de gevorderde pianist die houdt van een rijke klank waarbij de piano moeiteloos de frasering en alle muzikale nuances tot uiting brengt.

Het hoge muzikale rendement van de Signature vleugels wordt gekenmerkt door een uniek concept met talloze bouwkenmerken verwant met de Steinway & Sons vleugelpiano's. Een verrassende gelijkenis met Steinway & Sons voor een stabiel instrument dat sedert 1877 zijn duurzaamheid heeft bewezen en bovendien bijzonder aantrekkelijk geprijsd is voor deze 100% Duitse instrumenten.

De Signature piano’s zijn standaard te verkrijgen in de modellen in 117,125 of 130 cm hoogte. De vleugelpiano's in de modellen 188, 212 en 275 cm lang. Deze S-reeks wordt 100% in Eisenberg bij Leizpig gebouwd.

De Performance piano's en vleugels zijn uitstekende instrumenten met een volle, rijke toon. Deze piano’s uit het hoge middensegment van Wilh. Steinberg lenen zich niet alleen voor het klassieke repertoire maar ook voor modernere muziek.

De zangbodem is de ziel van een piano en bepaalt doorslaggevend de klankkleur en dynamiek. Voor de Performance-reeks is dit massief epicea uit Canada, een soepele houtsoort die zich sedert eeuwen perfect leent voor de elasticiteit en dynamiek van de klankvorming. Denk maar bijvoorbeeld aan de vioolbouw en de bekende Stradivarius die eveneens uit massief epicea is gebouwd.

Onder het toezicht en de strenge controle van de Duitse ingenieurs van Wilhelm Steinberg, worden het meubel en gietijzeren frame in Azië vervaardigd. De Duitse Abel Premium hamerkoppen en het hoogkwalitatieve Canadese zangbodemhout dragen bij tot de legendarische klank. In Duitsland in de moederfabriek te Eisenberg bij Leipzig, ondergaan deze Performance piano's een lang proces wat zich uiteindelijk zal vertalen in een duurzaam, stabiel instrument met een warme, volle klank voor decennialang muzikaal verfijnd genot.

De Performance piano’s zijn te verkrijgen in de modellen in 118,122 of 125 cm hoogte. De vleugelpiano's in de modellen 152, 165, 178 en 212 cm lang.

Piano's Van de Winkel is exclusieve invoerder en enige dealer van Wilhelm Steinberg voor België. Daardoor kan Piano's Van de Winkel u Wilh. Steinberg instrumenten tegen een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding aanbieden. Onze professionele dienst-na-verkoop zorgt bovendien voor jarenlang speelplezier.

Kom zeker bij Piano's Van de Winkel te Brussel of Antwerpen eens langs om de volledige Steinberg collectie te ontdekken of breng een bezoek aan de Wilhelm Steinberg fabriek te Leizpig om het volledige productieproces te bekijken !

> Wilh. Steinberg Rechte Piano

> Wilh. Steinberg Tweedehandse Rechte Piano

> Wilh. Steinberg Vleugelpiano

> Wilh. Steinberg Tweedehandse Vleugelpiano

> Wilh. Steinberg Silent Piano