Yamaha piano

Yamaha kent inmiddels een lange traditie van piano- en vleugelbouw. In 1887 bouwde de oprichter Torakusu Yamaha zijn eerste harmonium. In de jaren 1900 volgde de eerste piano en in 1902 werd de eerste vleugel gebouwd. Inmiddels zijn er meer dan 6 miljoen piano’s en vleugels gebouwd en verkocht. Ook op elektronisch gebied is Yamaha niet meer weg te denken.

Bestaande technieken werden overgenomen, verbeterd en nieuwe technieken werden ontwikkeld om de pianobouw op een hoger niveau te brengen. Alle onderdelen in een Yamaha piano worden door Yamaha zelf vervaardigd uit de beste grondstoffen. Traditioneel vakmanschap gaat harmonieus samen met de modernste technieken.

Al deze instrumenten hebben één ding gemeen: de hoge mate van kwaliteit als gevolg van een combinatie van vakmanschap, moderne productiemethoden en zorgvuldig op elkaar afgestemde materialen. Daarmee heeft Yamaha zich een wereldnaam verworven. De instrumenten worden in Japan en Indonesië gebouwd. Zo kan over de hele wereld iedere muziekliefhebber genieten van de klank die zo hoort bij de traditie van muzikale perfectie.

De klank is expressief met een brede dynamiek van het zachtste pianissimo tot het sterkste fortissimo. De aanslag is dankzij het door Yamaha zelf ontwikkelde en geproduceerde mechaniek zeer uitgebalanceerd, speelt zeer regelmatig en staat borg voor jarenlang storingsvrij speelplezier.

De spanning van de snaren is optimaal, daarmee is stabiliteit van de stemming gegarandeerd. Een Yamaha piano blijft dan ook zeer goed op toon, ondanks de wisselende klimatologische omstandigheden in België. Door de selectie van alleen de beste materialen is de lange levensduur van een Yamaha piano gewaarborgd.Yamaha biedt vele mogelijke uitvoeringen en houtsoorten; het meest complete assortiment, waardoor iedereen wel een piano naar eigen wens vindt.

Wie de naam Yamaha noemt, denkt aan een Japans pianomerk dat staat als een huis. Naast het produceren van hoogstaande piano’s en vleugels onderscheidt Yamaha zich door haar marktleidende Silent Piano™-technologie. Met deze silent systemen speelt de Japanse fabrikant goed in op de stijgende verkoop van silent piano’s. Doordat de Silent Piano™- technologie het mogelijk maakt om de piano stil te gebruiken, speelt men geconcentreerder en op elk gewenst moment.

Het Yamaha Silent System is het eerste en enige systeem in de branche dat is uitgerust met het ongelooflijke geluid dat is gesampled van de nieuwe Yamaha CFX-concertvleugel. Als de silentfunctie geactiveerd is en er wordt op de toetsen gespeeld, worden er hamersteelstoppers op hun plaats gebracht om te voorkomen dat de hamers tegen de snaren slaan. Terwijl de piano of vleugel zelf het zwijgen is opgelegd, worden de bewegingen van de toetsen en andere speelinformatie gedetecteerd door optische sensoren en omgezet in digitale informatie voor een toongenerator. Het digitaal gesamplede akoestische geluid wordt vervolgens naar de stereohoofdtelefoon van de speler gestuurd, zodat hij of zij in volledige privacy kan genieten.

De TransAcoustic piano is een nieuwe manier om muzikaal verbinding te maken met uw instrument. De elementen van de akoestische piano worden gebruikt om digitale geluiden uit te breiden en te versterken en zo de weergave te verbeteren.De geluidsweergave van de TransAcoustic piano is omhullender dan de meest geavanceerd luidsprekersystemen. Door de akoestische klank van de piano uit te breiden kunt u de natuurgetrouwe weergave van een 3 meter langen Yamaha CFX concertvleugel creëeren, een elektriche piano nabootsen of strijkers aan de akoestische piano toevoegen. Daarnaast is het ook mogelijk om uw favoriete muziek af te laten spelen over de zangbodem, b.v. via een iPhone of iPad en tegelijk de pianopartij meespelen. Dus Adèle, zingend en wel, samen met uw pianospel voorgebracht door de zangbodem van uw akoestische instrument! U kunt het volume van uw instrument verlagen voor een intieme sfeer of het Silent mechanisme inschakelen om te spelen zonder iemand te storen !

Ontdek de Yamaha collectie in het ruime assortiment van Piano's Van de Winkel te Antwerpen en Brussel.

> Yamaha Rechte Piano

> Yamaha Tweedehandse Rechte Piano

> Yamaha Vleugelpiano

> Yamaha Tweedehandse Vleugelpiano

> Yamaha Silent Piano