Bösendorfer 190 (1954) VERKOCHT

Tweedehandse vleugelpiano

€ 32220 29000   incl. btw
Beschikbaar in:
Itterbeek

Informatie:

Ontdek deze prachtige vleugelpiano Bösendorfer model 190 bouwjaar 1954 mét sostenutopedaal.

Dit uitmuntend instrument onderging een ingrijpende restauratie volgens de strengste normen van de fabrikant met o.a. een nieuwe stembalk, een nieuw kambeleg, een volledig nieuw klavier+klavierraam en een volledig nieuw Bösendorfer mechaniek.

U speelt op een vleugelpiano van 1954, echter met de aanslag en mechanisch vemogen van een nieuwe Bösendorfer.

U geniet van 10 jaar waarborg en u ontvangt een authenticiteit certificaat.

De nieuwprijs van deze vleugelpiano Bösendorfer model 190 bedraagt 99.380 € incl. btw.

Bösendorfer is een prestigieus pianomerk uit Wenen waarvan de geschiedenis teruggaat tot 1827. Sinds 2008 is het in handen van het Japanse Yamaha. Bösendorfer hanteerde doorheen de jaren een ietwat verrassende verkoopsaanpak. Ze gingen er namelijk prat op de traagste pianobouwer ter wereld te zijn. Gemiddeld nam de bouw van een vleugelpiano bij hen bijna 4 jaar in beslag, waarvan de helft van de tijd nodig was om het hout te drogen. Nadat hij als leerling had gewerkt bij orgel- en pianobouwer Joseph Brodmann stampte Ignaz Bösendorfer (1794-1859) in 1827 zijn eigen bedrijf uit de grond. In juli 1828 kreeg Ignaz Bösendorfer van de Oostenrijkse keizer de toestemming om piano's te fabriceren en te verkopen. De naam Bösendorfer was van dan af onlosmakelijk verbonden met Wenen, de muzikale hoofdstad van Europa in de 19e eeuw. Vandaag wordt Bösendorfer, samen met het Italiaanse Fazioli, als één van de weinigen beschouwd die echt met de Duitse piano's van Steinway & Sons kunnen concurreren. Bösendorfer was het lievelingsmerk van onder meer Franz Liszt en pianovirtuozen als Alfred Brendel of Andras Schiff (volledige lijst op http://www.boesendorfer.com/en/boesendorfer-owners.html) en koos ervoor een beperkt aantal instrumenten te fabriceren die op vele vlakken verschillen van de creaties van Steinway & Sons. Bijzonder is de Bösendorfer 290 of 'Imperial'. Die blijft ook vandaag nog de vaandeldrager van het merk omwille van zijn 97 toetsen in plaats van 88. Daardoor leent deze piano zich ook tot het spelen van het werk van Bartok, Debussy, Ravel en vooral Busoni. Zijn naam 'Impérial' dankt dit model aan de indrukwekkende orkestklank afkomstig van de bijzondere zangbodem. Verder is ook bijzonder dat, in tegenstelling tot de modellen van 155 cm, 170 cm, 185 cm en 200 cm de vleugelpiano's van 214 cm, 225 cm en 275 cm vier extra noten tellen in het lagetonengebied. Bösendorfer heeft ook twee rechte piano's in zijn gamma: de 120 CL en de 130 CL.

Ontdek deze uitstekende tweedehandse vleugelpiano Bösendorfer van 190 cm lang van bouwjaar 1954 op afspraak in onze piano showroom in Itterbeek gelegen in de rand rond Brussel.

Onze consultants van Piano's Van de Winkel Antwerpen tel. 03/344.34.54 en van Piano's Van de Winkel Brussel tel. 02/567.96.42 zijn graag tot uw dienst.

Afmeting

190 cm


Afwerking

zwart hoogglans


  • Met verstelbare bank
  • Inclusief led lamp
  • 10 jaar waarborg
  • Gratis stembeurt
  • Gratis levering

Wenst u deze piano te kopen?


Contacteer ons