Mod. O (1978)

Steinway & Sons

Mod. O (1978)

€ 39850 € 35900   incl. btw
Beschikbaar in:
Dilbeek

Informatie:

Afwerking in zwart hoogglans.
Deze volledige revisie  werd volgens de strengste normen van de fabrikant en met een uitzonderlijk hoog afwerkingsniveau uitgevoerd in ons atelier. U ontvangt een authenticiteitscertificaat en 10 jaar schriftelijke waarborg.

Het model O beantwoordt aan alle technische vereisten waaraan het instrument van de pianoliefhebber moet voldoen en is bovendien ook voor de professional een ideale vleugel. Maar of u nu de kleinste vleugel uitkiest (de S 155) of de grootste concertvleugel (de D 274), een constante bij alle modellen is dat ze ontworpen werden volgens dezelfde normen zodat ze stuk voor stuk het uitzonderlijke klankgeluid van de Steinway piano's kunnen produceren.

De Steinway & Sons piano's zijn afkomstig van een bedrijf dat door de Duitse familie Steinweg werd opgericht in navolging van een ander pianomerk Grotrian-Steinweg waar deze familie mee van aan de basis lag. Vader Heinrich Engelhard Steinweg werd geboren in 1797 en overleed in 1871. Hij veramerikaanste zijn naam in Henry E. Steinway toen hij naar de States trok. Het originele merk Steinweg bestaat nog steeds en opereert vandaag vanuit het Duitse Braunschweig onder de naam Grotrian-Steinweg.
Steinweg verhuisde begin maart 1849 met zijn drie zonen naar Amerika, waar ze in het begin alle vier werkten bij pianobouwer Raven, Bacon & Company, dichtbij Broadway in New York. Voor pianobouwers was New York in die periode het paradijs aangezien de meeste gezinnen toen wel een piano in hun woning hadden. Steinweg besliste daarom zijn zonen de stiel te leren van zodra ze vijf jaren waren. Na zijn dood werd in 1880 een filiaal gecreëerd in Hamburg. De Steinway piano's uit Hamburg en New York produceren echter niet hetzelfde geluid. Met een kapitaal van 6000 dollar creëerde Steinweg met zijn zonen zijn eigen bedrijf Steinway & Sons. Sinds de oprichting werden meer dan een half miljoen instrumenten gebouwd in de ateliers van Hamburg en New York, waar ondanks de technische vooruitgang nog steeds de voorkeur wordt gegeven aan ambachtelijk vakmanschap. Het is de enige manier om tegengewicht te bieden aan de almaar talrijkere Aziatische constructeurs die piano's aan een minimale kost fabriceren. Elke Steinway & Sons piano wordt daarentegen vandaag nog altijd voor 80 % met de hand gemaakt.
Niettemin laat Steinway sedert 1992 piano's bouwen voor het middensegment bij Kawai in Japan onder de naam Boston. In China worden sinds 2005 voor Steinway voor het instapsegment piano's gebouwd onder de naam Essex door de pianobouwer Pearl River in Guanghzou (China)...

Breng een bezoek aan ons filiaal te Dilbeek en ontdek deze vleugel zelf ! 


Afmeting

180 cm


Afwerking

Zwart hoogglans


  • Met verstelbare bank
  • 10 jaar waarborg
  • Gratis stembeurt
  • Gratis levering

Wenst u deze piano te kopen?


Contacteer ons