189-V (1980)

Grotrian-Steinweg

189-V (1980)

€ 27300 24600   incl. btw
Beschikbaar in:
Dilbeek

Informatie:

Afwerking in zwart hoogglans.
Deze volledige revisie werd volgens de strengste normen van de fabrikant en met een uitzonderlijke hoog afwerkingsniveau uitgevoerd in ons atelier. U ontvangt een authenticiteitscertificaat en 10 jaar schriftelijke waarborg.

De prestigieuze pianobouwer Grotrian-Steinweg bestaat 180 jaar en wordt samen met C. Bechstein, Ibach, Bösendorfer en Steinway als één van de vijf beste pianobouwers ter wereld beschouwd.

Het merk werd in 1835 opgericht in Braunschweig in (West-) Duitsland door Friedrich Grotrian en Christian Friedrich Theodor Steinweg. Deze laatste was de zoon van Heinrich Enghelhard Steinweg die ten gevolge van de economische crisis samen met zijn andere zonen naar New York emigreerde. Vader Steinweg veramerikaanste zijn naam tot Henry E. Steinway en stichtte zijn eigen bedrijf in 1853 onder de naam Steinway & Sons. In hetzelfde jaar zagen overigens nog twee andere pianobouwers het levenslicht: Carl Bechstein in Berlijn en Julius Blüthner in Leipzig.

In deze Grotrian-Steinweg 189-V stak de illustere pianobouwer ontzettend veel energie. En dat hoor je. Met een lengte van 189 cm is het een ideaal instrument voor het spelen van kamermuziek. Hij kan de fijnste nuances aan en beantwoordt aan de strengste eisen. Daarom is het ook een veelgekozen model in conservatoria.

De officiële verkoopprijs van een nieuwe gelijkaardige Grotrian-Steinweg is € 57950 incl. btw 21%.

Breng een bezoek aan ons filiaal te Dilbeek en ontdek deze vleugelpiano zelf !


Afmeting

189 cm


Afwerking

Zwart hoogglans


  • Met verstelbare bank
  • 10 jaar waarborg
  • Gratis stembeurt
  • Gratis levering

Wenst u deze piano te kopen?


Contacteer ons