Mod. F1-47 Transponierflügel (1911) VERKOCHT

Ibach

Mod. F1-47 Transponierflügel (1911) VERKOCHT

€ 17750 15970   incl. btw
Beschikbaar in:
Dilbeek

Informatie:

Ibach. Salonpiano's & vleugels van de Extraklasse.

Een klanksterk topinstrument. Een premium-merkvleugel afkomstig van de oudste Duitse pianomanufaktuur (Schwelm, Wuppertal).

De prestigieuze pianobouwer Ibach bestaat sinds meer dan 225 jaar en wordt samen met C. Bechstein, Grotrian-Steinweg, Pfeiffer, Blüthner, Bösendorfer en Steinway als één van de beste pianobouwers ter wereld beschouwd.

In onze collectie bieden wij een uiterst zeldzame Ibach transponerende vleugel aan. Ibach is sinds 1794 de oudste pianobouwer ter wereld.

Deze vleugelpiano Ibach werd gepatenteerd als een Prof. Dr. Felix v. Kraus transponerende vleugel (D.R.P. 202532) en met het licentienummer 18 is het wellicht een van de zéér weinige vleugels in dergelijke originele staat. Deze vleugelpiano heeft een transponeerhendel waarmee het klavier kan worden verschoven tussen Gis (-4) en Dis (+3). In plaats van 85 heeft deze piano 95 verschillende tonen.

Het meubel bestaat uit 4 delen zoals ook voor de modellen 225 en 290 van Bösendorfer geldt.

Deze Ibach vleugelpiano werd gebouwd in Barmen (Wuppertal, Nordrhein-Westfalen) in 1911 met het serienummer 58558. Deze zeldzame vleugelpiano werd door Piano's Van de Winkel grondig en volledig gerestaureerd waardoor hij weer helemaal klaar is voor de komende 100 jaar.

De Oostenrijkse professor Dr. Felix v. Kraus (1870-1937), beroemd Brahmsvertolker en zangleraar aan het conservatorium in München van 1908-1935, liet in samenwerking met Ibach & Sohn zijn gepatenteerde (D.R.P. 202532) transponerende vleugel maken - speciaal als begeleidingsinstrument voor zangers. Het transponeerapparaat werkt uiterst precies. Natuurlijk is de Ibach vleugel ook een prachtig instrument om gewoon te worden bespeeld.

Al meer dan 225 jaar worden "piano" en "Ibach" in één adem uitgesproken. Het begon allemaal als een klein handwerkbedrijfje, maar in de jaren 1840 was Ibach al een van de drie grootste Pruisische pianofabrikanten. Eind 2007 was Ibach niet alleen de oudste Duitse fabrikant, maar ook de oudste producerende pianofabriek ter wereld. Familiebezit sinds 7 generaties.

De rechte piano's en vleugels van de pianofabriek Rud.Ibach Sohn behoren nog steeds zonder twijfel tot de topinstrumenten die in Duitsland tot 2007 werden vervaardigd, die een zeer lange levensduur hebben en dus generaties lang steeds weer opnieuw worden bespeeld.

Ontdek het Modell III in zijn gewone uitvoering in het Ibach-archief :
http://www.ibach.de/Ibach_Muse...Afmeting

190 cm


Afwerking

zwart schellak handgepolitoerd


  • Met verstelbare bank
  • 10 jaar waarborg
  • Gratis stembeurt
  • Gratis levering

Wenst u deze piano te kopen?


Contacteer ons